Historie

Home/Historie
Historie2017-04-11T16:29:28+02:00

Brüning Technische Coatings BV heeft zich sinds de oprichting in 1979 door de heer FFH Brüning een unieke positie verworven in de markt van funktionele coatings.

Na een loopbaan bij een Amerikaanse fabrikant van ‘drogefilmsmeringen’ zag de heer Brüning in 1979 een grote markt voor de toepassing van dit soort coatings op kleine onderdelen voor onder andere de autoindustrie, de algemene machinebouw, en de kantoormachineindustrie.

Na de oprichting van Brüning Technische Coatings vertaalde deze visie zich al snel in grote opdrachten voor het coaten van papierbaanonderdelen voor kopieermachines en carburateurnaalden voor twee Zweedse automobielfabrikanten.

Begonnen in een oude papierfabriek in Renkum is Brüning Technische Coatings BV nu uitgegroeid tot een modern coatingbedrijf dat alle applicaties in huis heeft om Uw produkten economisch van een hoogwaardige technische coating te voorzien.

Sinds 1997 gevestigd in een modern eigen bedrijfspand strategisch gelegen op het Industrieterrein Poort van Midden Gelderland in Heteren, direct aan de A50.
Van hieruit kunnen wij heel Nederland, België, Noord Frankrijk en een groot deel van Duitsland snel leveren.

En met een stabiele organisatie, voldoende uitbreidingsruimte, en een up-to-date machinepark zijn wij klaar voor de toekomst.

Print Friendly, PDF & Email
Ga naar de bovenkant