Het coaten van rubber componenten en producten is vooral de laatste 15 jaar tot ontwikkeling is gekomen. Zoals bij zoveel nieuwe technieken is de automobielindustrie hierbij de drijvende kracht geweest. Een coating op deur en raamafdichtingen zorgt ervoor dat deze geen geluiden meer veroorzaken tijdens het rijden, als gevolg van bewegingen tegen de carrosserie. Veel coatingfabrikanten noemen het dan ook een weatherstrip coating.

Wij spreken liever over flexible finishes, een flexibele coating die dus met het substraat meebeweegt, meebuigt en (soms tot 200 %) mee rekt.

Meestal hebben deze coatings als basis PTFE of siliconen. Echter doordat elke fabrikant zijn eigen receptuur ontwikkelt zijn er vele mogelijkheden om precies die eigenschappen te bereiken die de klant met zijn product voor ogen heeft.

Brüning Technische Coatings B.V. heeft deze coatings geïntroduceerd in tal van andere industrieën waarbij de goede eigenschappen van rubber verenigd zijn met de goede eigenschappen van PTFE of siliconen.

Lees meer over het coaten op rubber of kunststof.

Print Friendly, PDF & Email