Duurzaamheid

Brüning Technische Coatings B.V., van nature duurzaam

Verbetering van producteigenschappen, verlenging van de levensduur en verfraaiing van het uiterlijk vormen de kern van de waarde die Brüning Technische Coatings B.V. toevoegt aan de producten van haar klanten.

Al ruim 40 jaar draagt het familiebedrijf Brüning Technische Coatings B.V. met haar specialistische kennis en hoogwaardig vakmanschap bij aan het verduurzamen van zeer uiteenlopende kleine en grotere onderdelen in kleine en grote series. Toepassingen zien we in de auto-industrie, de algemene machinebouw, en de kantoormachine industrie, maar ook in de offshore en scheepvaartindustrie, utiliteitsbouw en vloeistoftransport.

Bestendig, betrouwbaar en gedegen zorgt Brüning Technische Coatings B.V. voor houdbare en stabiele oplossingen voor haar klanten.

Duurzaamheid is niet alleen het resultaat van het werk van Brüning Coatings, ook de wijze waarop het productieproces plaats vindt wordt gekenmerkt door een duurzame benadering.

Al ruim 40 jaar wordt gewerkt met biobased coating grondstoffen die afkomstig zijn van de Ricinus palmboom. Vanzelfsprekend zijn deze producten zeer milieuvriendelijk, 100 % plantaardig, volledig afbreekbaar, natuurlijk, niet giftig en hernieuwbaar. Ook bij het productieproces is voor deze producten minder energie nodig. Het is een verantwoorde keuze voor milieubewuste productie.

De gecultiveerde Ricinus olie boom geeft geen verstoring van de voedselketen, is niet genetisch gemodificeerd, vergt nauwelijks bestrijdingsmiddelen, groeit op arme grond in  semi-aride gebieden  en heeft bijna geen water nodig.

Door de voortdurende aankopen van Ricinus olie op de wereldmarkten wordt bijgedragen aan de economische ontwikkeling van een aantal regio’s waaronder Zuid-Amerika, India, Zuidoost-Azië en China.

De coatings bevatten geen giftige stoffen en zijn zelfs toegestaan voor contact met levensmiddelen.

Brüning Technische Coatings B.V. werkt vanuit Europees perspectief veel voor lokale en regionale bedrijven waardoor transportlijnen kort blijven.

De afgelopen jaren is ook flink geïnvesteerd in energie-efficiënte productieovens, ledverlichting en zonnepanelen voor eigen energie opwekking.

Alle afvalstromen zijn zeer gecontroleerd en zo veel mogelijk circulair.

Het personeelsbeleid van Brüning Technische Coatings B.V. wordt ook gekenmerkt door duurzaamheid. Er zijn relatief veel medewerkers in dit familiebedrijf die 25 tot 40 jaar in dienst zijn. Aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden structureel kansen geboden om weer deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel van Brüning Technische Coatings B.V. en uit zich o.a. in sponsoring en partnerships met maatschappelijke organisaties, zoals sportclubs, serviceclubs en het lidmaatschap van de Ambassadeurs van het Airborne Museum (https://www.airbornemuseum.nl/).

Print Friendly, PDF & Email